LE FLEURON - ANY 1729


Model construït basant-se en una monografia de Jean Boudriot i Gerard Delacroix a escala 1/48. Es tracta d'un navili de línia de 64 canons que concebut i construït per Blaise Ollivier i el seu pare Joseph és el primer exemple d'embarcació moderna de la marina de l'època.
La maqueta s'ha construït en el sistema d'enramada tan sols per la part d'estribord i la meitat dels ponts perquè es vegin els treballs d'embocaments dels banys i les tablasons que el formen. Les quadernes s'han dibuixat per peces sobre fusta de mable i amb la serra de pèl s'han tallat totes les peces i després s'han encolat entre elles servint-se d'una plantilla una per una.
S'han fet tots els detalls de cada pont, amb els seus banys, panyols, decoració, puntals, canons, etc. Un després de l'altre ja que primer calia acabar una coberta completament abans de continuar amb l'altra.
S'han combinat diferents colors de fusta perquè ressaltin entre ells, ja que el model no està pintat. El tipus de fustes han estat mable, perera silvestre, noguera, banús, corall, ramí, etc per a les talles s'ha usat el boix.
Els canons han estat tornejats segons els calibres en llautó, després han estat pintats amb pintura de bronze i un oxidant per donar-los la patina verda de bronze vell.
S'ha invertit un temps de dos anys en la construcció, però jornada de modelista, és a dir segons la inspiració del moment.
L'acabat final, com és el meu costum, està encerat amb cera incolora que protegeix la fusta i fa pujar el color de les fustes, donant-li un acabat molt uniforme.